VizibleZone

Helmikuussa käynnistyy VizibleZone -kokeilu, johon etsitään testikäyttäjiä. VizibleZonen tavoite on parantaa liikenneturvallisuutta mobiilisovelluksen avulla.

VizibleZone havainnoi ja ennakoi tienkäyttäjien liikkeitä ja tunnistaa vaaratilanteita. Jalankulkijaa sovellus voi varoittaa lähestyvästä autosta tai laskea kuulokkeiden äänenvoimakkuutta tietä ylitettäessä. Autoilijaa sovellus voi varoittaa kulman takaa saapuvasta jalankulkijasta tai kertoa saapumisesta alueelle, jolla on paljon jalankulkijoita.

 

Kokeilu etenee vaiheittain:

  • Esitestausvaiheessa sovelluksen toimintoja kehitetään kerätyn datan ja käyttökokemuksen perusteella (helmikuu – maaliskuun puoliväli).
  • Seuraavassa vaiheessa sovellus käännetään suomeksi ja lisätään jalankulkijoille suunnattuja toimintoja. 
  • Seuraavissa vaiheissa lisätään jalankulkijoille näkyviä varoitustoimintoja.

 

VizibleZone on GDPR-tietosuoja-asetuksen mukainen, ja sovelluksen keräämä data on anonyymiä. Sijaintitietoja ei yhdistetä puhelimen käyttäjään henkilökohtaisesti, eikä dataa jaeta kolmansille osapuolille. Sovellusta kehittävä VizibleZone on israelilainen yritys.

 

Kokeilu on osa Jätkäsaari Mobility Lab -hanketta, joka edistää sujuvan, turvallisen ja kestävän liikenteen innovaatioita. Lisätietoja kokeilusta antaa projektipäällikkö Janne Rinne ([email protected], puh. 040-682 0050). 

Näin pääset kokeilemaan:

1

Lataa palvelu sovelluskaupasta (Android ja iPhone).

2

Pidä sovellus käynnissä puhelimessa. Saat tietoa omasta liikennekäyttäytymisestäsi.

3

Käytön aikana sovellus saattaa kysyä vahvistusta sen keräämälle datalle. Voit vastata kyselyihin.

Kokeilun toteuttaa Colossus Finland Oy yhteistyössä Kauppakeskus Ruoholahden kanssa.

 

Sivun pääkuva: Jani Ehro / Colossus Finland Oy

Takaisin kokeluihin